Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A hét, egyben február első napján Európában a feldolgozóipar januári beszerzői menedzserindexeit publikálják Német-, Olasz-, Franciaországban, valamint Nagy-Britanniában; ahogyan az összesített eurózónás adat is napvilágra kerül. Az olasz és a brit mutató kivételével stagnálásra számíthatunk - a két előbbi esetében még mindig gyengülő adat várható. Magyarországon a hétfői napon a Magyar Nemzeti Bank nyilvánosságra hozza az értékpapírok decemberi kibocsátási statisztikáját.

A tengerentúlon több fontos adatot közölnek hétfőn. A legnagyobb érdeklődés az ISM feldolgozóipari mutatóját kísérheti; az amerikai gyáripar vezető mutatója vélhetően kismértékű javulást jelezhet, a decemberi 32,4-ről 32,8 pontra. Az USA építőiparában eszközölt költések viszont januárban 1,2 százalékkal tovább csökkentek az elemzők becslései szerint, decemberi 0,6 százalékos mérséklődés után.

Az Egyesült Államokban a személyes jövedelemről és a személyes fogyasztási ráfordításokról is közölnek indikátorokat. Az inflációs mutatónál átfogóbb PCE Deflator, amely nem csupán egy bizonyos kosár, hanem a teljes belföldi fogyasztás árváltozását méri, vélhetően 1,1 százalékra csökkent decemberben a novemberi 1,4 százalékról.