Az eurózóna összesített Sentix befektetői bizalmi indexe már a februári helyzetet igyekszik jelezni a devizaunióban, és a becslés szerint enyhén, -30 pontra javul a megelőző -34,4 pontos mutatóját követően. Ezen kívül a német gazdaság decemberi kereskedelmi mérlegadattal és a folyómérleg alakulására vonatkozó számokkal jelentkezik. Mindkét mérleg esetében a masszív többlet enyhe csökkenésére lehet számítani az elemzői várakozás szerint. Ezen kívül kevésbé fontos januári francia üzleti hangulatindexet és brit kiskereskedelmi, valamint lakáspiaci adatokat is várhatunk.

Hétfőn Magyarországon a Pénzügyminisztérium az államháztartás januári helyzetéről tart gyorstájékoztatót. A tárca 39 milliárd forintos többletet vár az önkormányzatok nélkül számított decemberi 68,6 milliárd forintos többlet után.

A KSH a külkereskedelmi termékforgalom tavalyi mérlegéről közöl előzetes adatokat. Az első 11 hónapban a mérleg 47 milliárd forint (109 millió euró) aktívumot mutatott, ami 43 milliárd forint (100 millió euró) javulást jelent a megelőző év adatához képest. A hét első napján ülésezik a jegybank Monetáris Tanácsa is.