A Magyar Nemzeti Bank a rezidens hitelintézetek jelentései alapján a magyar devizapiac júliusi átlagos napi devizapiaci forgalomról közöl adatot, de emellett az egyéb monetáris pénzügyi intézmények által a nem pénzügyi vállalatoknak nyújtott hitelekről is publikál számokat.

Külföldről az eurózóna júniusi kereskedelmi mérlegének végső adatait várhatjuk, de a fontos adatok megint az USA-ból érkeznek.

Először délután fél háromkor az amerikai regionális feldolgozóipari aktivitást mérő mutató kerül napvilágra, és az előző havi mínusz 0,55-ös index az elemzők szerint augusztusban 2,20 pontra javult.

Három órakor a júniusi tőkemozgás nagyságáról jelentenek az amerikaiak, és a várakozás szerint az adat most pozitív előjelű lehet.

Magyar idő szerint este hét órakor az egyesült államokbeli házépítők szövetségének lakáspiaci indexe jelenik meg, ami augusztusban 18 pontos értéket mutathat a megelőző 17 pont után.

Magyar szempontból lehet érdekes, és kevésbé bír biacbefolyásoló erővel a cseh makroadat: reggel Prágában a júliusi termelői árindexet publikálják, az adat az előző 4,4 százalékos csökkenés után most valószínűleg mínusz 4,8 százalékot mutat majd.