Ez várható hétfőn

A magyar termelői árak és az MNB-től származó banki mérlegadatok mellett a hét első napján az amerikai hangulatindex lehet a legérdekesebb.
NAPI, 2009. augusztus 28. péntek, 13:59

Hétfőn a KSH a júliusi ipari termelői árakról publikál adatokat. Az ipari termelői árak az előző havihoz képest júniusban 0,1 százalékkal mérséklődtek, egy év alatt 6,6 százalékkal nőttek. A Magyar Nemzeti Bank ugyancsak júliusi jelzőszámokat hoz nyilvánosságra, méghozzá a hitelintézetek összevont mérlegéről, a háztartási és nem pénzügyi vállalati kamatlábakról, valamint a befektetési alapok mérlegéről.

Nyugat-Európában a kevésbé fontos olasz kiskereskedelmi adat és fogyasztói árindex mellett augusztusi becsült eurózónás inflációs adat is napvilágra kerül; méghozzá az előző havi mínusz 0,6 százalékos mutató után most várhatóan 0,3 százalékos, továbbra is negatív előjelű szám érkezik.

Japánban a magyar idő szerinti hajnali órákban több mutatót publikálnak, így a járműtermelés, a lakásépítések, és az építőipari rendelés számait is közlik a világ második számú gazdaságában.

Délután a jóval fontosabb chicagói beszerzői menedzser indexet ismerhetjük meg, ami az előrejelzés szerint az előző havi 43,4 pontról 47,2 pontra emelkedhetett augusztusban. Valamivel később pedig a dallasi Fed feldolgozóipari aktivitási mutatóját is kiadják, az augusztusi indikátor a várakozások szerint javulást mutathat az előző havi mínusz 25,5 százalékos számhoz képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK