Az Egyesült Államokban a Fed New York-i központja nyilvánosságra hozza a régió üzleti aktivitásáról szóló legújabb felmérését, amely a várakozások szerint 2,9 pontos visszaesést tükröz majd a februári 24,9 ponthoz képest.

A tőzsdenyitás előtt publikált adat meghatározó lesz a nap folyamán, de emellett a februári ipari termelési és kapacitás-kihasználtsági makroszámokat is közlik Washingtonban (0,4 százalékos havi szintű bővülést, illetve 72,3 százalékos, azaz enyhén csökkenő kihasználtságról szólnak a prognózisok), valamint a NHBA márciusi lakásépítési hajlanadóságot mérő kutatásának eredményei is nyilvánosságra kerülnek.


Az Egyesült Államok elnökének felszólalását is komoly figyelem övezheti, hiszen Obama az egészségügyi reform következményeit ecseteli hallgatósága előtt.


Japánban a februári fogyasztói hangulatindex eredményét közlik, amely a várakozások szerint kismértékű javulást tükröz majd, s ezzel lendületet adhat a távol-keleti befektetőknek.


Brüsszelben az eurórégió tavalyi negyedik negyedéves munkaerőpiaci statisztikáit teszik közzé. A korábbi jelentésben a foglalkoztatás éves szintű 2,1 százalékos visszaeséséről számolt be az Eurostat.