Ez várható hétfőn

Magyarországról a legfrissebb munkanélküliségi számok, külföldről pedig eurózónás inflációs, illetve egyesült államokbéli fogyasztási indikátorok lesznek a hét első napjának legjelentősebb makroadatai.
NAPI, 2011. február 25. péntek, 17:48
Fotó:

A KSH hétfő reggel kilenc órakor a januári foglalkoztatottsági és munkanélküliségi statisztikával jelentkezik; elemzők 11,1 százalékra várják a munkanélküliségi rátát az előző 10,7 százalékot követően.

A Magyar Nemzeti Bank a hitelintézetek összevont januári mérlegét ismerteti; valamint a januári háztartási és nem pénzügyi vállalati kamatlábakról is tájékoztatást ad. Ezen kívül a jegybank tájékoztatása szerint a háztartási szektor részére nyújtott hitelállomány januári összetételéről, illetve a befektetési alapok mérlegéről is publikálnak számokat.

A hajnali órákban több makroadat érkezik Japánból, egyebek mellett a lakáspiac, az építőipar, vagy az autóipar januári teljesítményéről.

Délelőtt 11 órakor az eurózónában januári inflációs adat kerül napvilágra; éves összevetésben 2,4 százalékos változatlan fogyasztói áremelkedést jeleznek a prognózisok. A maginfláció 1,1-ről 1,2 százalékra gyorsulhatott, míg az infláció havi üteme 0,6 százalékról deflációba, mínusz 0,6 százalékra változhatott.

Délután az Egyesült Államokban több adatot is publikálnak. Fél háromkor a személyes jövedelmek és kiadások januári változásait ismertetik; a várakozások szerint előbbi változatlanul 0,4 százalékkal bővülhetett, míg utóbbinál a 0,7 százalékos növekedés 0,4 százalékosra lassulhatott.

Háromnegyed négykor a februári chicagói beszerzési menedzser indexet közlik, és a prognózis szerint 68,8 pontról 67,9 pontra süllyedhetett a mutató. Négykor januári lakáspiaci adatot hoznak nyilvánosságra az USA-ban, fél ötkor pedig a dallasi Federal Reserve februári feldolgozóipari mutatóját ismerhetjük meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK