Ez várható hétfőn

A KSH április 11-én teszi közzé a hazai kereskedelmi szálláshelyek forgalmára vonatkozó februári adatokat. Fontos adatok érkeznek még Kínából: megtudjuk mekkora volt az infláció a világ műhelyében.
Napi.hu, 2016. április 8. péntek, 18:12
Fotó: Napi.hu

A vendéglátók számára kedvezően indult az év: a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért forgalma 6 százalékkal bővült januárban, a szálláshelyek folyó áron számolt bruttó árbevétele pedig 3,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest.

A Magyar Nemzeti Bank hétfőn teszi közzé a rezidens kibocsátású értékpapírok februári adatait, kibocsátói, illetve tulajdonosi bontásban. Az összes magyarországi hitelviszonyt és tulajdonviszonyt megtestesítő értékpapír januári nyitó állománya 39 498 milliárd forint volt, míg a záróállomány 40 204,4 milliárd forintot tett ki a hónap végén.

Kínában reggel publikálják a márciusi, éves bázison mért fogyasztói árindexet. Tavaly a harmadik hónapban a kínai infláció 2,3 százalékon állt, az elemzők szerint 2016 márciusában 2,5 százalékkal emelkedett a fogyasztói árindex

Ezzel együtt jelenik meg Kína termelői árindexe, amely tavaly márciusban 4,9 százalék volt. Az elemzői konszenzus szerint, az idei márciusi termelői áremelkedés 4,5 százalékos lehet.

HOZZÁSZÓLÁSOK