Reggel a németországi makromutatóké lesz a főszerep: itteni idő szerint nyolckor lát napvilágot a harmadik negyedéves végleges GDP-adatsor. A nemrégiben közölt előzetes számok azt mutatták, hogy technikai értelemben is recesszióba süllyedt a német gazdaság, miután teljesítménye két egymás követő negyedévben is visszaesett. A harmadik negyedévben a szezonális és naptári hatásoktól megtisztított adatok szerint 0,5 százalékkal zsugorodott a GDP a másodikhoz képest (a várakozás 0,2 százalék volt), az előző negyedévben pedig 0,4 százalékos volt a visszaesés. 1996 óta nem fordult elő, hogy a német gazdaság ilyen mértékben zsugorodjon két egymást követő negyedévben.

Érdekes a magyar gazdaság szempontjából az is, hogyan alakul a német külkereskedelem: a harmadik negyedévben az import 1,0 százalékkal nőhetett az export 0,7 százalékos csökkenése mellett.

Reggel érkezik a GfK németországi fogyasztói bizalmi indexe is, a mutató értéke 1,9 pontról 1,5 százalékra csökkenhetett december hónapra vonatkozóan.
Csökkenés várható egyébként a francia üzleti és az olasz fogyasztói bizalmi index esetében is.

Késő délelőtt jelenik meg az eurózóna gazdasági kilátásairól szóló OECD-prognózis.

Délben a magyarországi állampapíraukció eredményével szolgál az ÁKK, amely a háromhónapos dkj-k értékesítésére 30 milliárdos mennyiséget hirdetett meg.

Délután fél kettőkor derül ki, a második becslés szerint mennyivel is csökkenhetett az USA GDP-je a harmadik negyedévben: a Bloomberg előrejelzése szerint negyedéves összevetésben 0,5 százalékos mínusz várható - az első becslés 0,3 százalékos apadást mutatott.
A tengeren túlról négykor érkezik a Conference Board által számított novemberi fogyasztói bizalmi index, ami akár meg is egyezhet az októberi, 38 pontos értékkel. Igaz, hogy szeptemberben még 61,8 ponton állt, a múlt havi pedig a mutató számításának 1967-es kezdete óta a legalacsonyabb szint.