Ez várható kedden

Magyarországon az ÁKK aukciójára, külföldről eurózónás PMI-re és több amerikai adatra is érdemes lesz figyelni kedden.
NAPI, 2009. augusztus 31. hétfő, 13:09

Az ÁKK háromhónapos dkj-aukciót tart 40 milliárd forint értékben; egy héttel korábban közel három és félszeres túljegyzés mellett 7,68 százalékos átlaghozam alakult ki, ami 15 bázisponttal maradt el az előző aukcióétól.

Németországban a júliusi kiskereskedelmi forgalomról jelennek, és az elemzők szerint mínusz 1,2 százalékosra lassulhatott a forgalomcsökkenés üteme a megelőző havi mínusz 1,6 százalékról. Emellett munkanélküliségi adatot is publikálnak Berlinben, ami a becslés szerint augusztusra 8,4 százalékra nőhetett 8,3 százalékról. Az ugyancsak német beszerzési menedzser index az elemzők várakozásai alapján augusztusban változatlanul 49 pontot mutathat.

Az eurózóna egészéről is kiadják a beszerzési menedzser indexet, és a némethez hasonlóan itt is változatlanságot, 47,9 pontos adatot várnak. A devizaunió júliusi munkanélküliségi helyzetét is megismerhetjük, és az előrejelzés szerint 9,5 százalékra nőhetett az index 9,4 százalékról. Reggel svájci GDP-adat és olasz bizalmi index is nyilvánosságra kerül.

A délutáni órákban az Egyesült Államok kerül a figyelem közzéppontjába, ahol az ISM feldolgozóipari mutatója augusztusra 50,2-50,5 pontot muthat az előző havi 48,9 pontról. Az amerikai építőipari költések havi változásáról is közölnek adatokat, azonban itt a júniusi 0,3 százalékos bővülés után júliusra 0,1 százalékos hanyatlást várnak.

Végül az amerikai használtlakás-piac júliusi alakulására vonatkozó számokat is megismerhetünk, ami az előző havi 3,6 százalékos élénkülés után vélhetően 1,6 százalékkal bővült júliusban. Végül magyar idő szerint már az esti órákban az ABC fogyasztói bizalmi indexét teszik közzé; itt augusztus végén mínusz 44 pontot mutathat az indikátor az előző periódus mínusz 45 pontos értéke után.

HOZZÁSZÓLÁSOK