Ez várható kedden

Lesz néhány érdekes adat kedden: délelőtt jön a KSH március-májusi időszakra vonatkozó munkanélküliségi adata, és egy sor hangulati index is érkezik.
NAPI, 2010. június 28. hétfő, 16:19
Fotó:

Kedden reggel 9 órakor publikálja a KSH a március-májusi időszakra vonatkozó magyarországi munkanélküliségi adatokat. A legutóbbi, február-áprilisi időszakban 11,8 százalék volt a 15-74 éves korosztályban a munkanélküliségi ráta, amelyet a CIB Bank hétfői előrejelzése szerint most 11,6 százalékos érték követhet.

Külföldről egy sor gazdasági hangulati index érkezik kedden. Reggel háromnegyed 9-kor a francia fogyasztók hangulatáról fogunk hallani, amely az előzetes várakozások szerint a májusi mínusz 38-ról júniusban mínusz 39-re romolhatott.

Délelőtt 11 órakor egyszerre közli az Európai Bizottság az euróövezeti fogyasztói és gazdasági bizalmi mutatóját. A várakozások szerint az euróövezeti fogyasztói bizalmi index a májusi mínusz 17-es értékhez képest júniusban változatlan szinten maradhatott, miközben a gazdasági bizalmi mutató 98,4-ről 98,1-re csökkenhetett.

Egy további érdeklődésre igényt tartó hangulati mutató jön még kedden az Egyesült Államokból. Az amerikai fogyasztók hangulatát mérő indexet közép-európai idő szerint délután 4 órakor teszik közé, amely az előrejelzések szerint a májusi 63,3 pontos szintről júniusban 62,5 pontra csökkenhetett.

HOZZÁSZÓLÁSOK