BUX
36940

Ez várható kedden

A KSH az ipari termelői árak októberi és a beruházások harmadik negyedévi alakulásáról tájékoztat, az MNB három októberi statisztikai jelentést közöl. Az eurózónából inflációs és munkaerőpiaci adatok, Lengyelországból és Szlovákiából GDP-adatok érkeznek. Az USA-ból feldolgozóipari és fogyasztói bizalmi index várható.

NAPI, 2010. november 29. hétfő, 22:29

A KSH reggel 9-kor jelenik meg az ipari termelői árak októberi, illetve a beruházások III. negyedévi alakulásáról szóló jelentés. Az ipari árak éves emelkedése az elemzők szerint szeptemberhez képest 0,9 százalékponttal, 7,0 százalékra lassult a tízedik hónapban. A beruházások a második negyedévben éves szinten 4,9 százalékkal, az első negyedévhez képest 0,6 százalékkal estek vissza.

Az MNB októberi statisztikákat közöl a hitelintézetek összevont mérlegének és a befektetési alapok mérlegének, valamint a háztartási és nem pénzügyi vállalati kamatlábaknak az alakulásáról.

Az Eurostat 11-kor az eurózóna novemberi inflációjának alakulására vonatkozó első becslését, valamint az októberi európai munkaerőpiaci jelentését közli. A fogyasztói árak a közös pénzt használó blokkban októberben év/év alapon 1,9 százalékkal emelkedtek, novemberre a piac 1,9 százalékos rátát valószínűsít. A munkanélküliség az eurózónában októberben is a szeptemberi 10,1 százalékos szinten marad várakozások szerint.

Németországból novemberi munkaerőpiaci adatok érkeznek: az elemzők szerint a ráta marad az októberi szinten, 7,5 százalékon.

Régiónkból lengyel harmadik negyedéves GDP-adatok érkeznek. A várakozások szerint az éves szintű gazdasági növekedési ütem a második negyedévi 3,5 százalékról 3,7 százalékra gyorsult.

Szlovákiában részletes mutatókat közölnek. Elemzők nem várnak módosulást az előzetes becslésben szereplő 0,9 százalékos negyedéves ütem után.

Az Egyesült Államokból érkező adatok közül a Chicago Fed feldolgozóipari, valamint a University of Michigan fogyasztói bizalmi indexét figyeli majd a piac leginkább. Az előbbit az októberi 60,6 pont után 60,0 pontra, az utóbbit az októberi 50,2 pont után 52,5 pontra várják.