BUX
38240

Ez várható kedden

Reggel egyebek mellett magyar kiskereskedelmi adatra, délután pedig több amerikai indikátorra lesz érdemes figyelni kedden.

NAPI, 2011. január 24. hétfő, 17:16

A KSH kedden reggel novemberi kiskereskedelmi adatokkal jelentkezik. Az októberi 0,7 százalékos visszaesés után most 0,3 százalékos bővülés jöhet a területen az elemzők szerint.

Az ÁKK háromhónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart, 45 milliárd forint értékben. A legutóbbi hasonló futamidejű aukció alkalmával 5,63 százalékos hozam alakult ki.

Külföldön közép-európai idő szerint a hajnali órákban kamatdöntő ülést tart a Bank of Japan, azonban valószínűtlen, hogy a jelenlegi 0,1 százalékos irányadó kamatszinten változtatnának.

Reggel nyolc órakor a GfK német fogyasztói bizalmi indexét publikálják február hónapra; az elemzők változatlanul 5,4 pontos adatot valószínűsítenek.

Fél tizenegykor a tavalyi negyedik negyedéves brit GDP-ről érkeznek információk; a várakozások szerint kis mértékben - 2,7-ről 2,6 százalékra éves összevetésben - csökkenhet a szigetország gazdasági növekedésének üteme.

Délután háromkor az USA-ban az S&P és a Case Shiller novemberi lakáspiaci adatai látnak napvilágot, azonban vélhetően visszaesést jelezhetnek a számok.

Négy órakor januári fogyasztói bizalmi adatokat publikálnak a tengerentúlon, és az elemzői várakozás enyhe javulásról szól. Ugyanekkor novemberi lakáspiaci árindex is napvilágra kerül - várhatóan változatlanságot, enyhe csökkenést jelezve. Szintén délután négy órakor a richmondi Fed januári feldolgozóipari mutatóját ismerhetjük meg; az elemzői konszenzus szerint 25-pontról 23 pontra süllyedhetett az index.