BUX
39006

Ez várható kedden

Itthonról a beszerzési menedzserindex alakulásáról kapunk híreket, Európából eurózónás munkanélküliségi adat és egy végleges BMI várható, az USA-ban pedig szintén BMI-t és újautó-eladásokra vonatkozó adatokat közölnek.

NAPI, 2011. január 31. hétfő, 16:57

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság közzé teszi a januári hazai beszerzési menedzser indexet (BMI), amely decemberben 52,9 pont, novemberben pedig 54,8 pont volt. (Az 50 pont feletti értékek bővülést jeleznek.)

Az Eurostat 11 órakor teszi közzé a munkanélküliség decemberi alakulásáról szóló jelentését. A munkanélküliek aránya az eurózónában a piaci konszenzus szerint decemberben megegyezett a novemberivel (10,1 százalék.)

A Markit a végleges januári BMI-ket közli. A piac nem számít az előzetesen közölt értékek revíziójára, az eurózónában a feldolgozóipar bővülésének ütemét jelző mutató várhatóan a végleges adat szerint is 54,3 ponton marad.

Az Egyesült Államokból is érkezik majd egy feldolgozóipari BMI: az ISM által közölt indexet a piac a decemberi 58,5 pont után 57,5 pontra várja.

A tengerentúlról adat várható az újautó-eladások számának januári alakulásáról is. Az évesített ütemet a decemberi 12,5 millió után a piac 12,7 millióra számít, ami évek óta a legjobb januári eredmény lehet.