BUX
38240

Ez várható kedden

Kedden igazán piacmozgató adatok csak az USA-ból érkezhetnek. Az eurózónában üzleti hangulatindex és fogyasztói bizalmi index, a tengerentúlról érkező fontosabb adatok között szintén találunk egy fogyasztói bizalmi indexet, továbbá egy ingatlanpiaci árindexet.

NAPI, 2011. augusztus 29. hétfő, 22:22

Magyarországon a szokásos keddi állampapír-aukciót leszámítva, amelyek az ÁKK 40 milliárd forint értékben dob piacra háromhónapos diszkontkincstárjegyeket, nem jelenik meg semmilyen lényeges makroadat.

Az eurózónából egy üzleti hangulatindex és egy fogyasztói bizalmi index érkezik. Előbbi a júliusi 0,45-ös értékről 0,1-re fog csökkenni augusztusra elemzői várakozások szerint. A fogyasztói bizalmi mutatóban nem vár változást a piac, az elemzők szerint marad a -16,6-es szint.

A tengerentúlról szintén várható egy fogyasztói bizalmi index, illetve egy ingatlanpiaci mutató. Elemzői várakozások szerint a amerikai fogyasztói bizalom mutatója augusztusban az előző havi 59,5-es szintről 52-re fog esni.

Emellett napvilágot lát a 20 legnagyobb város és vonzáskörzetének lakásárait követő S&P/Case-Shiller ingatlanpiaci árindex, amelynek kombinált értéke szakértői konszenzus szerint éves összevetésben az előző negyedévi 4,51 százalékos esés után 4,6 százalékos mínuszt mutat majd az index.