Ez várható kedden

Itthon a KSH novemberi inflációs adatot publikál. Európában a ZEW gazdasági hangulati felmérése válthat ki figyelmet, míg Amerikában este Fed kamatdöntés, előtte kiskereskedelmi forgalmi jelentés kiadása várható.
NAPI, 2011. december 12. hétfő, 19:02
Fotó: Napi.hu

Kedden novemberi inflációs adatot közöl a Központi Statisztikai Hivatal. A Napi Gazdaság konszenzusa 4,1 százalékos fogyasztói árindexet vár 2011 utolsó előtti hónapjára, ami decemberben egy hajszálnyival csökkenhet.

Az Államadósság-kezelő Központ 3 hónapos diszkont-kincstárjegy aukciót tart 30 milliárd forint tervezett mennyiségben.

A nemzetközi makroadatok közül a német ZEW intézet hangulati felmérése kaphat nagyobb visszhangot, a várakozások tovább romlottak novemberhez képest, az elemzők az egy hónappal ezelőtti mínusz 55,2 pont után mínusz 55,8 pontot várnak a jelentéstől.

Délután az amerikai, novemberi kiskereskedelmi forgalomról érkezik jelentés, ez 0,6 százalékos növekedést mutathat az októberi fél százalékos bővülést követően.

Este Fed kamatdöntés, az elemzők szerint az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény nyíltpiaci bizottsága változatlanul hagyja a 0,25 százalékos álló irányadó rátát.

HOZZÁSZÓLÁSOK