Ez várható kedden

Fontos GDP-adat érkezik hajnalban Kínából, Magyarországon a keresetekről és az államháztartási hiányról jelenik meg friss havi tájékoztató.
Napi.hu, 2014. október 20. hétfő, 19:06

Kínában hazai idő szerint hajnali 4-kor jelenik meg a várt harmadik negyedéves GDP-adat. A Reutersnek nyilatkozó elemzők szerint 7,2 százalékkal bővülhetett a kínai gazdaság július-szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest. Ha így lesz, akkor ez lesz a leggyengébb növekedést hozó negyedév 2009 első három hónapja óta. Idén március-júniusban 7,5 százalékkal gyarapodott a kínai gazdaság.

Hazánkban a Központi Statisztikai Hivatal a keresetek január-augusztusi alakulásáról közöl jelentést. Január-júliusban 3 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest; a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 235 200 forint volt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium részletes tájékoztatót publikál az államháztartás központi alrendszerének szeptember havi helyzetéről. Az augusztusi egyenleg az elmúlt több mint tíz év legalacsonyabb deficitjét mutatta, a hiány abban a hónapban mindössze 7,4 milliárd forint volt.

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart 40 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Délután 4 órakor a használt lakások értékesítéséről jelenik meg friss adat az Amerikai Egyesült Államokban. Augusztusban 5,05 millió használt lakást adtak el éves alapon, míg szeptemberre kis bővülést várnak az elemzők, 5,1 milliós eladással.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK