Kínában hazai idő szerint hajnali 4-kor jelenik meg a várt harmadik negyedéves GDP-adat. A Reutersnek nyilatkozó elemzők szerint 7,2 százalékkal bővülhetett a kínai gazdaság július-szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest. Ha így lesz, akkor ez lesz a leggyengébb növekedést hozó negyedév 2009 első három hónapja óta. Idén március-júniusban 7,5 százalékkal gyarapodott a kínai gazdaság.

Hazánkban a Központi Statisztikai Hivatal a keresetek január-augusztusi alakulásáról közöl jelentést. Január-júliusban 3 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest; a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 235 200 forint volt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium részletes tájékoztatót publikál az államháztartás központi alrendszerének szeptember havi helyzetéről. Az augusztusi egyenleg az elmúlt több mint tíz év legalacsonyabb deficitjét mutatta, a hiány abban a hónapban mindössze 7,4 milliárd forint volt.

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart 40 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Délután 4 órakor a használt lakások értékesítéséről jelenik meg friss adat az Amerikai Egyesült Államokban. Augusztusban 5,05 millió használt lakást adtak el éves alapon, míg szeptemberre kis bővülést várnak az elemzők, 5,1 milliós eladással.