Magyarországra érkezik Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki egyebek mellett a kétoldalú gazdasági kapcsolatokról és energiabiztonsági ügyekről egyeztet Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélésén. Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint Putyin látogatása érdekes fejleményeket okozhat a tőzsdén is, ezen belül főként a Mol és a Richter részvényeire lehet nagyobb hatással.

Kedden az államháztartás 2014. negyedik negyedévi előzetes statisztikáját közli a Magyar Nemzeti Bank. A harmadik negyedév végén a GDP 83 százalékát tette ki az államháztartás bruttó adóssága, a nettó tartozás pedig a GDP 75,2 százalékán állt a jegybank adatai szerint. A negyedik negyedév során, október végén Magyarország kétmilliárd euró adósságot törlesztett az Európai Uniótól 2008 őszén felvett hitelből, ezzel önmagában 2,1 százalékponttal csökkent a GDP-arányos államadósság.

Brüsszelben folytatódik az EU-országok gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácskozása a görög adósság rendezéséről.

A mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet közzéteszi a németországi gazdasági kilátások megítélését tükröző februári hangulatindexét. A mutató januárban 48,4 pontra nőtt a decemberi 34,9 pontról (a piac 40 pontot várt).

Az Egyesült Államokban délután fél háromkor a New York-i Fed feldolgozóipari index jelenik meg, majd négy órakor az NAHB ingatlanpiaci index februári adata (január 57 pont, februári előrejelzés 58 pont.)