Reggel 9 órakor jelenik meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2014-es lakásépítési statisztikája. Tavaly az első háromnegyed évben 27 százalékkal több új lakás épült, mint egy évvel korábban, a felépült 5168 lakás azonban így is csak 25 százaléka volt a válságot megelőző 2008-as év első három negyedévében használatba vett lakások számának.

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart 50 milliárd forint tervezett mennyiségben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa 14 órakor kamatdöntő ülését tart. Januárban a testület nem változtatott az alapkamat jelenleg 2,10 százalékos szintjén, és elemzői várakozások szerint februárban is kamattartás mellett fognak dönteni. Legkorábban márciusban kezdhet a jegybank ismét óvatos kamatcsökkentésbe.

Németországban reggel 8 órakor a német statisztikai hivatal közzéteszi a tavalyi negyedik negyedéves GDP-adatait.

Az Eurostat 11 órakor publikálja a januári eurózónás inflációs jelentését.

A görög pénzügyi reformjavaslatot a hírek szerint még hétfő este áttekintik a nemzetközi hitelezők, az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap szakértői, azonban a hivatalos döntést kedden az euróövezeti pénzügyminiszterek mondják ki.

Az Egyesült Államokban magyar idő szerint 15 órakor jelenik meg a S&P Case-Shiller lakóingatlan árindex decemberi adata, majd háromnegyed négykor a Markit Economics piackutató adja ki az amerikai szolgáltató szektor februári teljesítményét mérő beszerzésimenedzser-indexét (BMI), 16 órakor pedig a Conference Board gazdaságkutató intézet a februári fogyasztói hangulatindexét.

Kedden és szerdán Janet Yellen, a Fed elnöke számol be az amerikai felső- és alsóháznak az Egyesült Államok gazdasági potenciájának alakulásáról, a monetáris politika helyzetéről, illetve a kamatemelési ciklus megkezdésének időpontjáról.