Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Monetáris Tanács júniusi ülésén nem nyúlt az alapkamathoz - így az továbbra is 0,9 százalékos maradt. A hazai és külföldi elemzők nagy többsége úgy ítéli meg, hogy a jelenlegi kamatszintek 2016 végéig nem fognak változni, így június 26-án is a tartást választja majd a tanács. Az MNB kamatcsökkentési ciklusa 2012 derekán kezdődött - legutóbb idén májusban 15 bázispontos csökkentéssel érte el az irányadó ráta a 0,9 százalékos szintet. Ez a szint sok elemző szerint akár 2017 évégig is tartható marad.

Az Államadósság Kezelő Központ holnap tartja 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióját 30 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Délután, a Markit Economics piackutató intézet közzéteszi a júliusi amerikai szolgáltatóipari, illetve kompozit beszerzésimenedzser-index előzetes adatait. A június havi kompozit index pozitív tartományban: 51.2-es szinten volt.

A Conference Board gazdaságkutató intézet szintén kedden adja közre, az Egyesült Államok júliusi fogyasztói bizalmi mutatóját. Az összetett bizalmi index júniusban 98 ponton állt, az elemzői konszenzus a hetedik hónapra visszaesésre, 95.5 pontos index-értékre számít.

Alekszej Uljukajev orosz gazdaságfejlesztési miniszter és Nihat Zeybekci török gazdasági miniszter június 26-án áttekinti a kétoldalú kereskedelmi-gazdasági együttműködés kérdéseit.