Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hajnalban Kínában októberi külkereskedelmi statisztika jelenik meg.

Németországban reggel 8 órakor kiderül, hogyan teljesített a német ipar szeptemberben, s hogyan alakult a külkereskedelmi termékforgalom.

Magyarországon 9 órakor a KSH a fogyasztói árak októberi alakulásáról, és az ipar szeptemberi teljesítményéről közöl jelentést.

Szeptemberben 0,6 százalékos volt az infláció az egy évvel korábbihoz képest, míg az előző hónaphoz viszonyítva átlagosan 0,2 százalékkal nőttek az árak. Az áremelkedés üteme nagyjából megfelelt a 0,7 százalékos elemzői várakozásnak, akik az egész évre átlagosan 0,4-0,5 százalékos inflációt prognosztizálnak.

Az MNB inflációs alapmutatókat közöl, és a monetáris tanács is ülésezik, de most nem döntenek az alapkamatról.

Az ÁKK Zrt. 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart 20 milliárd forint tervezett mennyiségben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium gyorstájékoztatót közöl az államháztartás központi alrendszerének október végi helyzetéről. Szeptember végére 2,4 milliárd forintra csökkent központi alrendszer hiánya, ami legalább másfél évtizede nem látott alacsony szint. Tavaly az első kilenc havi hiány 954,6 milliárd forint volt, a szeptember havi deficit pedig 39,7 milliárd forintot tett ki. A két év azonos időszakát jellemző adatok eltérése azzal magyarázható, hogy tavaly a költségvetés a kedvezményezettek felé maximálisan teljesítette az uniós kifizetéseket, amelyeket az Európai Unió most téríti meg a nemzeti büdzsének.

Kedden elnököt választ az Amerikai Egyesólt Államok. Hillary Clinton demokrata jelölt esélyei nőttek azt követően, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója, James Comey vasárnap bejelentette: fenntartják korábbi álláspontjukat, és nem tartják indokoltnak a vádemelést Cinton ellen az úgynevezett e-mail-botrány miatt. A beruházók és a pénzvilág inkább Clintont tartotta kedvezőbb elnökjelöltnek, részben mert kiszámíthatóbb, mint republikánus vetélytársa, részben pedig mert Donald Trump a meghirdetett kereskedelmi és bevándorlás-politikájával elriasztotta őket.