Ez várható kedden

Hazai vonatkozású, jelentős piacbefolyásoló hatású makrogazdasági adat nem érkezik, viszont Európából és az USA-ból is jönnek fontos hírek.
Napi.hu, 2017. január 2. hétfő, 20:54
Fotó: Napi.hu

A Markit Economics piackutató intézet a decemberi amerikai végleges feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexét közli. Az előzetes adatok szerint az év utolsó hónapjában 54,2 pontra, 21 havi csúcsra emelkedett az index értéke.

Decemberben jelentősen javultak az amerikai feldolgozóipar üzleti feltételei: a novemberinél is több új munkahelyet hoztak létre, és a készletek erősebben gyarapodtak, ami ellensúlyozta a termelés és az új megrendelések kissé lassabb ütemű növekedését.

Kiderül az is, hogy miként alakultak a novemberi építőipari kiadások a tengerentúlon.

Németországból munkanélküliségi számok és a decemberi fogyasztói árak érkeznek. Utóbbit az Eurostat egész Európára vonatkozóan közli.

Egy hónappal korábban, novemberben 0,6 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak tavaly novemberhez képest, amely 2014 áprilisa óta a legerősebb szint. Az októberi 0,5 százalékos emelkedés után elemzők is gyorsulásra, 0,6 százalékos ütemre számítottak. Utoljára májusban csökkentek az éves összevetésű árak, azóta folyamatos az emelkedés.

HOZZÁSZÓLÁSOK