A KSH reggel kilenckor teszi közzé az ipari termelés szeptemberi alakulására vonatkozó előzetes adatait. A volumen augusztusban 14,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.


Németországból az ipari rendelésállomány szeptemberi változásáról érkeznek adatok. Az augusztusi hó/hó alapon 3,4, éves összevetésben - a szezonálisan nem kiigazított - 20,3 százalékos bővülés után szeptemberre elemzők 0,4, illetve 19,0 százalékos emelkedést várnak.


Az Eurostat az európai kiskereskedelmi forgalom szeptemberi alakulásáról ad ki tájékoztatót. Augusztusban a közös pénzt használó blokkban havi összevetésben 0,4 százalékkal csökkent, év/év alapon 0,6 százalékkal bővült a forgalom. Szeptemberre az elemzők 0,1, illetve 1,4 százalékos pluszt valószínűsítenek.


A washingtoni munkaügyi minisztérium az októberi nem mezőgazdasági szektorban foglalkoztatottak számának alakulásáról tájékoztat. A szeptemberi mínusz 95 ezer után 60 ezret vár a piac; a versenyszférában a szeptemberi 64 ezer után 80 ezret. A munkanélküliségi ráta várhatóan 9,6 százalék marad.


A világ legnagyobb gazdaságából lakáspiaci mutatókat is jönnek. A függőben lévő lakáseladások száma a várakozások szerint az augusztusi 4,3 százalék után 3 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest.