A KSH pénteken reggel ismerteti az áprilisi hazai kiskereskedelmi adatokat. A megelőző adat 0,9 százalékos visszaesése után most 0,2 százalékos bővülést várnak a CIB elemzői.

Reggel külföldön a német GfK fogyasztói bizalmi indexével indul a nap, de az eurózóna legnagyobb gazdaságának kiskereskedelmi adatait is megismerhetjük.

Szintén Németországban délelőtt 10 órakor az Ifo intézet júniusi indexe kerül nyilvánosság elé. A mutató a várakozások szerint 114,2 pontról 113,5 pontra süllyed.

Délután fél háromkor az USA-ban több fontos adatot publikálnak. Az első negyedéves GDP-növekedés végleges száma vélhetően 1,9 százalékos bővülésről árulkodik majd, az előző 1,8 százalékos növekedést követően. Ugyanekkor az első negyedéves amerikai személyes fogyasztási kiadásokról is képet kaphatunk, itt mind a várakozás, mind az előző adat 1,4 százalékos bővülésről szól. Végül, a tartós fogyasztási cikkek májusi rendelésállománya áprilishoz képest várhatóan 1 százalékos növekedést mutat majd az Egyesült Államokban.