Ez várható pénteken

A brüsszeli EU-csúcsról ékező hírek és amerikai makroadatok befolyásolhatják a piacokat; Magyarországon a KSH végleges, részletes ipari adatokat közöl.
NAPI, 2012. december 13. csütörtök, 23:26
Fotó: Napi.hu

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken 9 órakor az októberi részletes ipari termelési adatokat publikálja. A múlt héten megjelent előzetes adatok szerint 3,8 százalékkal esett vissza éves alapon a termelés volumene.

Tíz óra előtt két perccel jelenik meg az eurózóna előzetes decemberi beszerzési menedzserindexeinek adatsora. A feldolgozóipari PMI a várakozások szerint 46,7 pontra emelkedett az előző havi 46,2 pontról, míg a szolgáltatóipari PMI 47-re a novemberi 46,7 pontról.

Délután az Amerikai Egyesült Államokban fél háromkor inflációs, majd negyed négykor ipari termelési adat lát napvilágot. A fogyasztói árindex novemberben az előző havi 0,1 százalékos növekedés után az előrejelzés szerint 0,2 százalékkal csökkent. Az ipari termelés októberben a Sandy hurrikán miatt a vártnál nagyobb mértékben, 0,4 százalékkal visszaesett, az elemzők novemberre már 0,1 százalékos bővülést várnak. A kapacitáskihasználtság 77,8-ról 77,9 százalékra nőtt az előrejelzés szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK