Ez várható pénteken

Makroadatban szegény lesz a hét utolsó munkanapja, Kínában inflációs, az Egyesült Államokban külkereskedelmi mérlegadat jelenik meg.
NAPI, 2013. január 10. csütörtök, 22:31
Fotó: Napi.hu

Magyarországon nem várható makroadat megjelenése pénteken. A kormány folytatja a stratégiai megállapodások megkötését a jelentős magyarországi vállalatokkal, ezúttal az IBM Magyarország Kft.-vel írnak alá megállapodást, a kormányt Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára képviseli.

Hajnalban a kínai statisztikai hivatal decemberi inflációs adatot közöl. Az előrejelzés szerint éves alapon a novemberi 2 százalék után decemberben 2,3 százalékkal nőttek az árak Kínában.

Délután az Egyesült Államokban a novemberi külkereskedelmi mérlegadatok látnak napvilágot, a prognózisok szerint a kereskedelmi mérleghiány az októberi 42,2 milliárd dollárról 41,3 milliárdra mérséklődött.

Nem hivatalos, decemberi GDP-prognózist közöl a brit NIESR intézet (National Institute of Economic and Social Research), az előző hónapban 0,1 százalékkal nőtt a brit hazai össztermék.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK