Ez várható pénteken

Hajnalban az OTP-jelentéssel indul a nap, majd 9 órakor részletes tavalyi GDP adatokat publikál a KSH. Amerikából fontos munkaerőpiaci számok érkeznek.
NAPI, 2013. március 7. csütörtök, 20:10
Fotó: Napi.hu

A Központi Statisztikai Hivatal reggel 9 órakor a 2012-es negyedik negyedéves magyar GDP részletes adatait közli. Az előzetes szám 2,7 százalékos visszaesést mutatott 2011 hasonló időszakához képest. Az adat még a pesszimista elemzők várakozásait is alulmúlta, hiszen ők is csak kicsivel 2 százalék feletti csökkenést vártak. Ezzel az év egészében 1,7 százalékkal csökkent a magyar gazdaság teljesítménye.

Németországban délben jelenik meg a januári ipari termelési adat, a prognózis szerint az előző havi 1,1 százalék után 1,2 százalékkal esett vissza a termelés év/év alapon.

Az Egyesült Államokban délután fél háromkor teszi közzé a szaktárca a februári foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat. A mezőgazdaságon kívüli álláshelyek száma januárhoz (157 ezer fő) hasonlóan az előrejelzés szerint 160 ezerrel bővülhetett, a munkanélküliségi ráta változatlanul 7,9 százalékon állhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK