Az Európai Központi Bank kiadja a legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét.

11.00 órakor publikálják a februári inflációs adatot. A piac arra számít, hogy az éves alapon számolt fogyasztói árindex februárban is a januári 1,8 százalékos ütemhez hasonlóan alakul, míg a maginfláció 1,3 százalékon marad. A hó/hó alapon számolt inflációra viszont elemzők azzal számolnak, hogy a januári 1 százalékos lassulás után februárban 0,4 százalékos emelkedés lesz.

A tengerentúlon megjelenő makroadatok között is szerepel inflációs adat. A piac arra számít, hogy éves alapon számított pénzromlás üteme februárban 1,9 százalékra gyorsul a januári 1,6 százaléktól, míg az élelmiszer- és energiaárak nélkül számított árindex februárban 2 százalékra gyorsul a januári 1,9 százalékról. A havi alapon számított infláció a januári stagnálás után februárban 0,5 százalékra emelkedik a várakozások szerint, míg a havi maginfláció a januári 0,3 százalékos ütem után 0,2 százalékra mérséklődik.

A New York régió feldolgozóipari indexének márciusi értékét magyar idő szerint 13.30-kor publikálják. A piac arra számít, hogy márciusban mutató 10 pontra mérséklődik a februári 10,04 után.

14.15-kor jelenik meg az amerikai ipari termelés februári adata, ami elemzők szerint a januári 0,1 százalékos csökkenés után februárban 0,4 százalékos emelkedést mutat majd.

14.55-kor közlik a Michigan Egyetem bizalmi indexének előzetes adatát márciusra vonatkozóan, ami elemzők szerint a februári 77,6 pontról 78 pontra emelkedik.