Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Reggel 9 órakor a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelés februári előzetes adatait teszi közzé. Januárban az ipari termelés 1,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól az eredeti és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz, tavaly decemberhez képest viszont 2,9 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari termelési index.

A KSH a mezőgazdasági árak januári-februári alakulásáról is jelentést közöl pénteken.

Az euróövezet iparának termeléséről 11 órakor jelenteti meg februári adatait az Eurostat. Januárban az ipari termelés 1,3 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva, míg februárra az előrejelzés év-év alapon nagyobb, 2,5 százalékos csökkenés.

Pénteken összeülnek az eurózóna, majd az EU pénzügyminiszterei is Dublinban megvitatni a válsághelyzetet.

Az Egyesült Államokban fél háromkor fontos kiskereskedelmi forgalmi adat jelenik meg. Márciusra az elemzők stagnálást várnak a februári 1,1 százalékos havi bővülést követően. Fél háromkor az amerikai munkaügyi minisztérium a márciusi termelői árakról is közöl statisztikát. Februárban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal emelkedtek az árak, míg márciusra az előrejelzés 0,2 százalékos csökkenés.

A Michigani Egyetem 16 óra előtt öt perrel közli a fogyasztói bizalmi indexének előzetes áprilisi adatát. A fogyasztók hangulata az elemzők szerint nem mutathat jelentős romlást márciushoz képest, akkor a várakozással ellentétben nem csökkent, hanem  77,6 pontról 78,6 pontra nőtt a mutató értéke - most a konszenzus 78,5 pont.

Pénteken teszi közzé negyedéves számait többek közt a J.P. Morgan és Wells Fargo.