BUX
36940

Ez várható pénteken

Magyarország mellett Németországból és az Egyesült Államokból várható fontos makroadat a hét utolsó munkanapján.

Napi.hu, 2014. június 5. csütörtök, 19:48

Reggel 8 órakor Németországban a gazdasági minisztérium közöl áprilisi ipari termelési adatot. Márciusban havi alapon 0,5 százalékkal csökkent az ipari termelés, az elemzők áprilisra 0,3 százalékos bővülést várnak.

A Központi Statisztikai Hivatal 9 órakor első becslést tesz közzé a külkereskedelmi termékforgalom január-áprilisi alakulásáról. Az év első három hónapban a külkereskedelem export- és importvolumen 8,8, illetve 8,2 százalékkal bővült. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 1,9 milliárd eurót (597 milliárd forintot) tett ki, ami 299 millió euróval (105 milliárd forinttal) haladta meg az előző év első három havi szintjét.

A Magyar Nemzeti Bank végleges áprilisi és előzetes májusi adatokat közöl a nemzetközi tartalékok értékéről.

Délután fél háromkor májusi munkaerőpiaci és munkanélküliségi adatok jönnek az Egyesült Államokból. A mezőgazdaságon kívüli álláshelyek száma áprilisban 288 ezerrel bővült a márciusi 203 ezer után. Ez jóval meghaladta az előzetesen várt 211 ezret. A szakemberek májusra 215 ezres növekedést várnak. A munkanélküliségi ráta szintje áprilisban 6,7-ról 6,3 százalékra csökkent - májusra az előrejelzés 6,4 százalék.