Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Japánban hajnalban augusztusi inflációs adat jelenik meg, júliusban éves szinten 3,4 százalék volt az infláció, augusztusra 3,3 százalékot várnak.

Reggel 9 órakor a Központi Statisztikai Hivatal a június-augusztusi foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatait közli. Május-júliusban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 92 ezer fővel, 354 ezerre csökkent, a munkanélküliségi ráta 2,2 százalékponttal, 7,9 százalékra mérséklődött. Az előrejelzés szerint a ráta június-augusztusra tovább csökkent 7,7 százalékra.

Délután fél háromkor jelenik meg az Egyesült Államokban a végleges, második negyedéves GDP-adat. A kereskedelmi minisztérium a várakozások szerint felfelé módosítja az előzetes, második becslés szerinti 4,2 százalékról 4,6 százalékra a növekedés mértékét (az első becslés 4 százalék volt).

Négy óra előtt öt perccel publikálja a Michigani egyetem fogyasztói bizalmi indexe végleges szeptemberi adatát. Az előzetes közlés szerint szeptemberre 84,6 pontra, 2013 júliusa óta a legmagasabb szintre emelkedett a fogyasztói hangulatindex az augusztusi 82,5 pontról.