Ez várható pénteken

Japánban, az USA-ban és Magyarországon jelenik meg fontosabb makroadat a hét utolsó munkanapján.
Napi.hu, 2014. szeptember 25. csütörtök, 19:47
Fotó: Napi.hu

Japánban hajnalban augusztusi inflációs adat jelenik meg, júliusban éves szinten 3,4 százalék volt az infláció, augusztusra 3,3 százalékot várnak.

Reggel 9 órakor a Központi Statisztikai Hivatal a június-augusztusi foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatait közli. Május-júliusban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 92 ezer fővel, 354 ezerre csökkent, a munkanélküliségi ráta 2,2 százalékponttal, 7,9 százalékra mérséklődött. Az előrejelzés szerint a ráta június-augusztusra tovább csökkent 7,7 százalékra.

Délután fél háromkor jelenik meg az Egyesült Államokban a végleges, második negyedéves GDP-adat. A kereskedelmi minisztérium a várakozások szerint felfelé módosítja az előzetes, második becslés szerinti 4,2 százalékról 4,6 százalékra a növekedés mértékét (az első becslés 4 százalék volt).

Négy óra előtt öt perccel publikálja a Michigani egyetem fogyasztói bizalmi indexe végleges szeptemberi adatát. Az előzetes közlés szerint szeptemberre 84,6 pontra, 2013 júliusa óta a legmagasabb szintre emelkedett a fogyasztói hangulatindex az augusztusi 82,5 pontról.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK