Reggel 8 órakor a német gazdasági minisztérium közzéteszi a decemberi ipari termelési adatot. Novemberben meglepetésre 0,1 százalékkal csökkent októberhez képest a német ipari termelés, decemberben ismét növekedést várnak az elemzők (0,3 százalék).

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 9 órakor közli a magyar ipari termelés előzetes decemberi és 2014-es éves adatát. A várakozások szerint az év utolsó hónapjában 2,9 százalékra lassulhatott az ipar bővülése. Novemberben az ipar kibocsátása 5,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, októberhez képest pedig 3,3 százalékkal emelkedett. A termelés 2014 első tizenegy hónapjában 7,6 százalékkal magasabb volt, mint 2013 azonos időszakában.

Pénteken közli a Magyar Nemzeti Bank a devizatartalékainak januári alakulását. A múlt év végén 34,578 milliárd euró volt a jegybank devizatartaléka, 795 millió euróval nőtt 2014 során, a decemberi növekmény pedig 400 millió euró volt a január elején közölt előzetes adatok alapján.

Magyar idő szerint délután fél háromkor jelenik meg a hivatalos januári amerikai munkanélküliségi és foglalkoztatottsági jelentés (a munkanélküliségi ráta várhatóan maradt 5,6 százalékon). A mezőgazdaságon kívüli álláshelyek száma decemberben 252 ezerrel bővült, januárra az előrejelzés 231 ezer.