Pénteken a harmadik negyedévi GDP-növekedési adatok részleteit ismerteti a KSH. Az előzetes adatok szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2,3 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévekhez képest lassult a növekedés: a naptárhatással kiigazított és rendkívüli tényezőktől megszűrt adatok szerint a harmadik negyedévben 2,2 százalékos volt az éves növekedés a második negyedévi 2,4 és az első negyedévi 3,1 százalékot követően. A KSH kommentárja szerint a növekedési ütem mérséklődésében szerepet játszott a mezőgazdaság teljesítményének visszaesése, de az ipar, valamint a feldolgozóipar éves bővülése is kisebb volt az eddiginél - írta az MTI.

Németországban reggel 8 órakor az októberi ipari megrendelésekről érkezik adat, majd 11 órakor megjelenik az eurózóna harmadik negyedéves felülvizsgált GDP adata, amely az előzetes szerint 1,6 százalékos növekedést mutat év/év alapon.

Délután fél háromkor novemberi munkanélküliségi és foglalkoztatási adatokat publikál a munkaügyi tárca az Egyesült Államokban. Októberben az USA-ban 271 ezer új munkahely jött létre, a munkanélküliségi ráta pedig 5 százalékos volt. Az előrejelzés szerint a mezőgazdaságon kívüli álláshelyek száma 201 ezerrel bővülhetett novemberben, a ráta marad 5 százalékon.