A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzéteszi első becslését az augusztusi ipari termelési adatokra vonatkozóan. Egy hónappal korábban, júliusban a termelés 4,7 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, munkanaphatástól megtisztítva 0,1 százalékkal mérséklődött. Meglepetést okozott az ipari termelés júliusi visszaesése az elemzőknek, akik úgy vélték, hogy a következő hónapokban visszatérhet a lendület. Az idén az ING Bank 4 százalékos, a Takarékbank és a K&H Bank 2-3 százalék körüli ipari bővülést vár.

Ugyancsak pénteken publikálja a statisztikai hivatal első becslését a külkereskedelmi termékforgalom augusztusi alakulásáról. Júliusban az export euróban számolt értéke 5,4, az importé 6,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, a külkereskedelmi aktívum 31 millió euróval nőtt, és 668 millió eurót tett ki. Elemzők szerint az export júliusi csökkenése csak átmeneti, így is jelentős a külkereskedelmi többlet éves növekedése.

Németországban reggel 8 órakor augusztusi ipari termelési adat jelenik meg. A Destatis júliusban azt közölte, hogy a szezonálisan és naptári hatással kiigazított adatok szerint 1,5 százalékkal esett vissza az ipari termelés júniushoz képest. Elemzők augusztusban 0,9 százalékos bővülést várnak.

Washingtonban az IMF és a Világbank éves találkozóját tartja, a fórum vasárnapig tart.

Délután fél háromkor közli az amerikai munkaügyi minisztérium a szeptemberi foglalkoztatottsági és a munkanélküliségi adatokat. Augusztusban a várt 180 ezer helyett 151 ezerrel nőtt a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban; szeptemberre az elemzők 176 ezret várnak.