A Központi Statisztikai Hivatal pénteken közli a szeptemberi külkereskedelmi termékforgalomra vonatkozó második becslését. Az előzetes adat szerint az export euróban számolt értéke 1,9 százalékkal nőtt, az importé 0,2 százalékkal csökkent szeptemberben az egy évvel korábbihoz mérve, az exporttöbblet 175 millióval nőtt és június után idén másodszor meghaladta az egymilliárd eurót, 1,040 milliárdot tett ki. Az első három negyedévben az export 2,9, az import 1,2 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, az aktívum 1,221 milliárd euróval, 7,676 milliárd euróra emelkedett.

Az USA-ból munkaerőpiaci-adatok érkeznek. Kiderül, mennyivel nőtt a mezőgazdaságon kívüli álláshelyek száma novemberben. Az előző adat 161 ezer fő volt. A novemberi munkanélküliségi rátával kapcsolatos várakozások 4,9 százalékosak, akárcsak az előző havi adat.

Svájcból a harmadik negyedéves GDP-adat érkezik. A második negyedévben reálértéken, negyedéves összevetésben 0,6 százalékkal, az egy évvel korábbihoz képest pedig 2 százalékkal gyarapodott az ország gazdasága. Az első negyedévben negyedéves összevetésben 0,3 százalékkal, éves szinten pedig 1,1 százalékkal nőtt a GDP.