Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KSH reggel 9:00 órakor teszi közzé a novemberi ipari termelési adatokat. Emellett az MNB publikálja a monetáris tanács legutóbbi kamatdöntő ülésének rövidített jegyzőkönyvét.

Európában az eurózóna decemberi inflációjáról tudhatunk meg többet 11:00 órakor. A piac a decemberi maginflációra éves alapon 1,5 százalékos emelkedést vár a novemberi 1,4 százalékos ütem után. A mindent magába foglaló fogyasztói árindexre 2,2 százalékos növekedést várnak elemzők decemberre év/év alapon, havi alapon pedig a novemberi 0,2 százalékos csökkenés után decemberre 0,3 százalékos gyorsulással számolnak.

A tengerentúlról több adat is várható. Ezek közül az egyik legfontosabb a fél háromkor megjelenő inflációs adat. A decemberi fogyasztói árindexre a piac a novemberi 1,8 százalékos ütemhez hasolnót vár éves alapon, míg havi alapon a novemberi 0,3 százalékos csökkenés után decemberre stagnálást. Az élelmiszer és energiaáraktól megtisztított érték elemzők szerint a novemberi 1,9 százalékos emelkedéssel megegyező mértékű lesz.

Negyed négykor jelenik meg a decemberi ipari termelési adat: elemzők a novemberi 1,1 százalékos bővülés után az év utolsó hónapjára 0,3 százalékos emelkedést várnak.

Szintén kiemelt figyelemmel követhetik befektetők a Fed által közép-európai idő szerint 20:00 órakor kiadandó Bézs könyvet is, ami az amerikai gazdaság állapotáról ad átfogóbb képet.