Ez várható szerdán

Európában a gazdaság növekedéséről érkeznek friss adatok, míg az USA-ból ingatlanpiaci, foglalkoztatási, ipari megrendelési adatok jelennek meg, valamint a Fed kiadja a bézs könyvet.
NAPI, 2013. március 5. kedd, 15:09
Fotó: Napi.hu

Délelőtt 11.00 órakor közlik az EU és az eurónára vonatkozó előzetes negyedik negyedéves GDP adatait. Az eurózónában az éves alapon számított gazdasági növekedés szezonálisan kiigazított értéke a negyedik negyedévben elemzői várakozások szerint mínusz 0,9 százalékot mutat majd, míg a negyedéves alapon számolt érték 0,6 százalékos zsugorodást mutat majd. Emellett előzetes adatokat közölnek a valutaunió államháztartási kiadásairól is.

Délután az USA-ból több adat is érkezik. Magyar idő szerint délután negyed háromkor jelenik meg az ADP munkaerő-piaci adata. Elemzők arra számítanak, hogy februárban a magánszektorban 170 ezerrel nőtt az álláshelyek száma a januári 192 ezres bővülés után.

Délután négy órakor ipari megrendelések januári alakulásáról érkeznek adatok. A piac arra számít, hogy a decemberi 1,8 százalékos növekedés után 2,2 százalékos csökkenés következik.

A befektetői figyelem középpontjában lesz még minden bizonnyal a magyar idő szerint este nyolc órakor megjelenő bézs könyv is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK