Délelőtt 11 órakor teszi közzé az Eurostat az augusztusi euróövezeti fogyasztói árindexet. Elemzői várakozások szerint augusztusban a fogyasztói árak 0,1 százalékkal emelkedtek az eurózónában az előző havihoz képest a júliusi 0,7 százalék csökkenés után. Az előző évihez képest 0,3 százalékkal nőttek az árak, a júliusival megegyező mértékben.

Az Egyesült Államokban délután negyed négykor jelenik meg az augusztusi fogyasztói árindex, amely várhatóan évi 1,9 százalék lesz, ugyanannyi, mint az előző hónapban. Havi bázison pedig 0,2 százalékra emelkedik az előző havi 0,1 százalékról.

Amerikában négy órakor az amerikai lakásépítők nemzeti szövetségének (NAHB) szeptemberi lakáspiaci bizalmi indexe jelenik meg, ami az előző havi 55 pont után 56 pontot mutathat - 50 pont feletti érték a lakásépítőknek a piac kilátásaival kapcsolatos pozitív várakozását jelzi.

Este nyolckor jelenik meg az amerikai jegybank szerepet betöltő Fed nyíltpiaci bizottsága, a FOMC szeptemberi kamatdöntő ülésének eredménye, az elemzők nem várnak kamatemelést (0-0,25 százalék). A kétnapos (kedd-szerdai) FOMC ülésen értékelik az amerikai gazdaság állapotát, elsősorban a GDP-növekedési, az inflációs és a foglalkoztatási adatok javulásának alapján, és eszerint dönt az alkalmazandó monetáris politikai eszközökről. Leginkább arra lesznek kíváncsiak az elemzők, hogy az amerikai gazdasági helyzet javulására utaló egyre szaporodó jelek tükrében milyen utalásokat tesz a Fed a kamatemelési periódus várható kezdeti időpontjára vonatkozóan. A piacok 2015 nyarára teszik a zéró-közeli kamatpolitikából kivezető szigorítások kezdetét.