Ez várható szerdán

A KSH ismerteti a részletes szeptemberi ipari termelési adatokat, s kiderül, októberben hogyan szavaztak kamatdöntő ülésükön az MNB monetáris tanácsának tagjai.
MTI, Napi.hu, 2014. november 11. kedd, 19:28

Szerdán 9 órakor a mezőgazdasági termelői árak január-szeptemberi alakulásáról jelenik meg statisztika, valamint az ipari termelés szeptemberi részletes adatait közli a KSH. Augusztusban a mezőgazdasági termelői árak átlagosan 3,3 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint egy évvel korábban. Az ipari termelés az augusztusi megtorpanás után szeptemberben ismét meglódult: a november elején közölt előzetes adatok szerint a termelés 7,6 százalékkal nőtt éves szinten, az előző hónaphoz képest pedig 2,7 százalékkal bővült.

Délután 14 órakor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyilvánosságra hozza a monetáris tanács október 28-i kamatdöntő ülésének rövidített jegyzőkönyvét, amelyből kiderül, hogy az egyes tanácstagok hogyan szavaztak. A jegybank az október végi ülésen változatlanul hagyta az alapkamat 2,1 százalékos szintjét, immár negyedszer azután, hogy júliusban bejelentette az enyhítési ciklus végét.

Az MNB előzetes októberi statisztikai mérlegét is közli.

Nagy-Britanniában a Bank of England harmadik negyedéves inflációs jelentést ismertet.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK