Az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek testülete, az Eurócsoport újabb rendkívüli tanácskozást tart szerda este Brüsszelben a görög adósságválság ügyében.

Az MNB 8.30-kor közli a folyó fizetési mérleg egyenlegének első negyedéves adatait. A mérleg tavaly negyedik negyedévi többlete 892 millió, a tőkemérlegé 1,987 milliárd euró volt az előző negyedévi 1,684, illetve 1,015 milliárd után. A szezonális hatásoktól megtisztított folyó mérlegtöbblet 1,163, a tőkemérleg többlete pedig 1,268 milliárd euró volt.

Németországban 10 órakor jelenik meg az Ifo üzleti hangulatindex júniusi adata. Májusban az üzleti környezetet jellemző mutató 108,5 pontot mutatott - júniusra az előrejelzés 108,1 pont.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium magyar idő szerint délután fél háromkor publikálja a végleges első negyedéves GDP-adatot. Az USA hazai összterméke a második becslés szerint 0,7 százalékkal esett vissza az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. A végleges adat viszont az elemzők szerint ennél kisebb visszaesést (-0,2 százalék) mutathat.