Ez vezetné ki Európát a válságból a Fitch szerint

Európa mindaddig nem fog kilábalni az adósságszolgálati válságból, amíg nem vált át növekedésösztönző gazdaságpolitikára - idézi a Handelsblatt online kiadása a Fitch hitelminősítő intézet igazgatóját.
MTI, 2013. február 7. csütörtök, 19:20
Fotó: Napi.hu

"A krízisnek mindaddig nem lesz vége, amíg fenntartható gazdasági növekedést nem tapasztalunk. Ez elengedhetetlenül szükséges az államadósság leépítéséhez és a bankok szuverén kötvényekkel kapcsolatos problémáinak enyhítéséhez" - mondta Ed Parker, a Fitch ügyvezető igazgatója Oslóban. "Növekedés nélkül csak erősödhet az ellenállás a megszorításokkal szemben."

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) már a második évben, 2013-ban is GDP-csökkenést vár az euróövezetben. A spanyolországi recesszió tovább mélyül, mivel a kormány a költségvetési hiánycél tartása érdekében csökkenti kiadásait. Ed Parker szerint a spanyol gazdasági helyzet alakulása meghatározó lesz Európa növekedési kilátásaira.

A madridi kormánynak saját adatai szerint nem sikerült elérnie a tavalyi évre kitűzött 6,3 százalékos GDP-arányos költségvetési hiányt. A spanyol GDP a negyedik negyedévben 0,7 százalékkal, a harmadikban pedig 0,3 százalékkal csökkent. A Societe Generale SA és a madridi Applied Economic Research Foundation számításai szerint a rekordméretű munkanélküliség, a csökkenő ipari termelés, a bankrendszer megmentésének növekvő költségei szinte teljes egészében felemésztették a 62 milliárd eurós megtakarításokat.
"Irreális várakozás lenne a nyártól kezdve egyenletes ütemű növekedésre számítani" - mondta Ed Parker. "Lesznek kisebb-nagyobb zökkenők. A válságból volatilis piacokon keresztül vezet az út kifelé."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bankvezer, 2013.02.08 13:21

T. Szerkesztőség! Gondolom,hogy az Ed Parker nevű eszement baromnak a nyilatkozatát csak azért hozták le, hogy a gyanútlan olvasókat bosszantsák.
Akkor szólok, hogy sikerült... :((
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.02.08 12:28

Milyen okos ez a Mátrix -háttérszervezet . Növekedés kell a kilábaláshoz ....,cukrot nekik ,sőt süvegcukrot ,hogy arra üljenek rá...,még én is csodálkozok ,hogy milyen kamu világban élek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html