Ezek a bankok bukják a legnagyobbat a bankadón

Egyes európai bankok profitjának akár a negyedét is elviheti a már tíz európai országban is kivetett bankadó – a Financial Times által idézett jelentés szerint a kontinens legnagyobb vesztesei a Credit Agricole, az ING és a Danske Bank.
Kasnyik Márton, 2011. január 10. hétfő, 08:52
Fotó:

A francia Credit Agricole adózás előtti profitja 24 százalékát, a holland ING 21 százalékát, a Danske Bank pedig 15 százalékát vesztheti el a BvD Bankscope felmérése szerint.

A Credit Agricole hivatalosan vitatja ezt, állításuk szerint a 2009-es 1,5 milliárd eurós adózás előtti profitja csupán 4 százalékát, 64 millió eurót fizeti be az államkasszákba.

A bankok azonban az európai bankadó-hullám beindulása óta gyakran panaszkodnak arra, hogy a pénzügyi szektorra átlagosan a mérlegfőösszeg 0,05 százalékának megfelelő adót kivető országok - Németország, Franciaország, Nagy-Britannia mellett további hét EU-tagállam - alig konzultáltak egymással, így gyakran duplán adózatatnak bizonyos tevékenységeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.01.10 10:12

Az adó mindenkire vonatkozó költségtényező vagyis árat (kamatmarzsot) kelett volna emelniük, ha ezt nem tették az nem az állam hibája..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html