Ezek a legdepressziósabb munkakörök

Egy amerikai kutatás szerint bizonyos iparágakra jellemzőbb a depresszió, mint másokra. Ötvenöt iparág összehasonlításával megállapították, hogy a buszvezetők a legdepressziósabbak, őket az ingatlanosok és a szociális munkások követik - vette észre a 444.hu.
Napi.hu, 2016. október 29. szombat, 18:05
Fotó: Napi.hu

Lawson Wulsin és társai 2014-es vizsgálatukban 55 iparágban vizsgálták a klinikai depressziósok arányát - összehasonlításképp: amerikai átlagban a népesség 10,45 százaléka depressziós -, és arra jutottak, hogy a vizsgált iparágakban 6,9 százalék-16,2 százalék között mozgott a depressziósok aránya - írja a 444.hu.

A tanulmány megállapításait Samuel W. Bennett adatguru blogjában négy pontban foglalta össze. Ezek a következők:

  • Azokban az iparágakban, ahol gyakori és komplex interakcióra kényszerülnek a dolgozók a közönséggel - például az ügyfélkapcsolati ügyintézők - aránytalanul felülreprezentáltak a depressziósok között.
  • A termelő iparban dolgozók ellenben alulreprezentáltak.
  • Az úgynevezett érzelmi munka - mint amilyen például a szociális munkásoké, ápolóké, családsegítőkké - szintén hozzájárul a depresszióhoz.
  • Ahogy azok az iparágak is, ahol gyakoriak az emberek közti konfliktusok vagy a bonyolult ügyfelek.

Bennett listát is készített a legdepressziósabb munkakörökről, amit a buszvezetők, az ingatlanközvetítők, és a szociális munkások vezetnek.

További részletek itt és itt és itt.

HOZZÁSZÓLÁSOK