Ezekre figyeljen csütörtökön!

Ahogyan a hét középső napján, úgy csütörtökön is napvilágot lát egy sor fontos makroadat.
NAPI, 2010. június 30. szerda, 20:03
Fotó:

Közép-európai idő szerint hajnalra befutnak a japán gazdasági kilátásokat leíró Tankan-konjunktúraindexek - a várakozások szerint javulásról tanúskodhatnak majd az adatok.

Reggel a németországi kiskerstatisztika érkezik, májusban havi összevetésben 0,4 százalékkal nőhettek az eladások, amivel az éves mínusz 0,6 százalékra mérséklődhetett.

Az eurózónából - és a tagországokból - a végleges júniusi feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek látnak napvilágot, délután a hasonló amerikai adatok jönnek, és várhatóan az MLBKT is előrukkol a magyar indexszel. Utóbbi adat májusban rossz lett, hiszen idén először került 50 pont alá, ami a feldolgozóipari növekedés megállását jelzi.

Nem lesz hiány amerikai munkaerőpiaci adatokban sem, itteni idő szerint fél háromkor jelenik meg az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma (a várakozás 455 ezres sokaságról szól) és a Challenger elbocsátásokról szóló statisztikája. Ezt követően lakáspiaci adatok érkeznek majd.

Július első napján tripla államkötvény-aukciót tart az ÁKK, a 2013/E sorozatból 25, a 2016/C sorozatból 15, a 2015/B jelű papírokból pedig 10 milliárd forint a meghirdetett mennyiség.

HOZZÁSZÓLÁSOK