Ezen a héten minden kiderül Amerikában

Eseménydús hét kezdődik ma az Egyesült Államokban. Egy sor makroadat, a háborús döntést befolyásoló jelentések és találkozók, valamint gyorsjelentésdömping.
NAPI Online, 2003. január 27. hétfő, 09:10
Fotó:

Ma helyi idő szerint kora délután Hans Blix az ENSZ fegyverellenőreinek vezetője bemutatja jelentését a Biztonsági Tanácsban. Ugyancsak ma hozzák nyilvánosságra a decemberi használt lakás forgalomról szóló adatokat.

Holnap a decemberi tartós fogyasztási cikk megrendeléseket teszik közzé. Az elemzők árgus szemmel figyelik az adatot, a novemberi 1,4 százalékos visszaesés után 0,5 százalék emelkedést várnak. Ugyancsak kedden jön ki a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe januárra vonatkozólag. A várakozások szerint 82-re emelkedik a decemberi 80,3-ról.
A Fed nyílt piaci bizottsága kedden két napos tanácskozást tart, majd szerdán bejelenti, hogy változtat-e az irányadó kamaton. (Elemzők nem számítanak változásra).

A kereskedelmi minisztérium csütörtökön teszi közzé az előzetes negyedik negyedévi GDP-adatokat. A közgazdászok egy százalékos emelkedésre számítanak a harmadik negyedévi négy százalék után. Még ugyanaz nap a Michigani Egyetem bejelenti a januári fogyasztói bizalmi index végleges adatát. Elemzők azt várják, hogy az index 84-re emelkedik az előzetes 83,7-ről.

Pénteken jön a Chicago beszerzési menedzser index, amelyre 53-as értéket várnak a decemberi 51,3 után. És a hét lezárásaként ugyancsak pénteken Bush és Tony Blair találkozik Camp Davidben.

És ha ez nem volna elég, a héten teszi közzé gyorsjelentését - csak a nagyokat említve - az American Express, a Merck, az SBC, a Philip Morris, az AOL Time Warner, a Boing, az Exxon Mobil, és a Walt Disney.

HOZZÁSZÓLÁSOK