Ezen agyalnak most az ukránok

Ukrajna devizatartaléka nem sokkal haladja meg azt a tartozást, amit 2019 végéig kell visszafizetnie, Oleg Csurij az ukrán jegybank elnökének a helyettese a napokban azt mondta, hogy Kijevnek 12,8 milliárd dollár tartozást kell kiegyenlítenie 2019 végéig.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 9. vasárnap, 12:20
Fotó: Reuters

Emiatt rendkívül fontos, hogy az ország teljesítse az IMF-fel korábban kötött hitelmegállapodás feltételeit, és ne legyenek fennakadások a kölcsönrészlet folyósításában - mondta Csurij. Az ukrán devizatartalék 15,12 milliárd dollár volt március végén, valamivel kisebb a februári 15,46 milliárd dollárnál  -írja az MTI.

A tartalékösszeg még nem tartalmazza azt az 1 milliárd dollárt, amit a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hétfőn hagyott jóvá, továbbá azt a 600 millió eurót, amit az Európai Unió folyósított szerdán.

Az ukrán jegybank azzal számol, hogy Ukrajna idén az IMF-től és az Európai Uniótól összesen 6 milliárd dollárnyi támogatást kap.

Ukrajna fő hitelezője a Nemzetközi Valutalap (IMF), amely 2015 márciusában 17,5 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá Kijevnek négy évre. Az IMF a keretösszegből eddig négy hitelrészletet folyósított, összesen 8,7 milliárd dollár értékben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.04.09 15:09

Ezek is csak a mások pénzét tudják költeni. Nagy szívás lesz ebből. Egyszer eljön majd az igazság pillanata.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html