Ezért van nagy baj a szomszédban

Az Ukrajna határai mentén kialakult konfliktusok mellett például az országot fenyegető járványok is nehezítik az állam helyzetét - mondta Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Társadalomtudományi Kutatóközpontjának főmunkatársa vasárnap az M1-en.
Dzindzisz Sztefan, 2018. január 22. hétfő, 07:48
Fotó: Shutterstock

Az egyik legnagyobb probléma, hogy Ukrajna határai mentén három konfliktusos övezet is van: a Donyeck-medence, a Krím félsziget és Transznisztria -  mondta Fedinec Csilla.

Az országon belüli helyzetet pedig jól példázza, hogy a legnagyobb egyetemen tavaszig távoktatást rendeltek el, mivel az energiahiány miatt nincs fűtés. Emellett diftéria és kanyarójárvány is fenyegeti az országot, mivel nagyon alacsony, 50 százalék körüli az átoltottság ezek ellen Ukrajnában - mondta a szakértő az MTI tudósítása szerint.

A járványokkal kapcsolatban megjegyezte, Ukrajnában nagyon nagy a bizalmatlanság az állami intézményekkel szemben, mivel néhány éve bizonyíthatóan a rossz minőségű oltóanyag miatt halt meg egy kisgyerek. Így aki teheti, külföldön oltatja be a gyerekét - fűzte hozzá. (Orosz inváziótól félnek a svédek - jön a háború?)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2018.01.22 10:37

gaz, igy nem lehet egy orszagot vezetni. en a helyukben surgosen segitseget kernek az eu-tol, ha nem penzt kernek, hanem oltoanyagot, nagy esellyel meg is kapnak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html