Ezrek menekültek el Krímből

Több mint 7700 ember menekült a Krímből Ukrajna belső területeire amiatt, hogy Oroszország annektálta a félszigetet - közölte szerdán Ljudmila Denyiszova ukrán szociálpolitikai miniszter.
MTI, 2014. május 7. szerda, 09:47
Fotó: Reuters

Az Unian hírügynökség szerint a tárcavezető az 5 Kanal tévécsatornának nyilatkozott erről. Denyiszova elmondta, hogy 7723 menekült érkezett a Krímből - leszámítva az elszakadt területen szolgálatot teljesítő katonákat -, de sokan vannak még, akik nem jelentkeztek a hatóságoknál. A menekültek közül 1862-en nyugdíjasok, akik megérkezésük után már meg is kapták a nyugdíjat. A menekültek egy része - 2111 ember - Kijevben van.

Denyiszova szerint már megkezdték a szociális támogatások kiutalását egyebek mellett a rossz anyagi helyzetben lévő, illetve gyerekes családoknak, és a rokkant gyerekeknek.
A Krím összlakossága csaknem kétmillió fő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Vote, 2014.05.07 12:55

0.4% Ez am a menekultaradat. Magyarorszagrol tobben menekultek el az mszp nepirto politikaja miatt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kartacs, 2014.05.07 10:00

Ukrajna nem sokat profitál majd belőlük.
Ezek a "húsos fazekasok"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html