Ezt kellene tenni az EU-nak a Brexit után

Az EU-ban maradó 27 tagállam kormányának együttműködve kell megoldani az unió problémáit, ha azt látják, hogy az Európai Bizottság vonakodik ettől a feladattól - tanácsolta Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter a Weltnek adott interjújában - írja az MTI-re hivatkozva a 444.hu.
Napi.hu, 2016. július 3. vasárnap, 08:29
Fotó: Napi.hu

A német pénzügyér szerint a kormányközi együttműködések már az eurózóna válsága alatt is sikeresnek bizonyultak. Arra a kérdésre, hogy szerinte meg kellene-e reformálni az európai intézményeket, Schäuble azt válaszolta, hogy ez túl sokáig tartana, és az EU szerződéseit sem lehetne gyorsan megváltoztatni - írja a lap.

"Gyorsan és gyakorlatiasan kell cselekedni, Brüsszel szokásos határidői túl hosszúak. Rögtön észre lehet venni, ha a Bizottság nem halad valaminek az intézésével. Ekkor a kormányoknak kell átvállalniuk a felelősséget" - mondta Schäuble, majd hozzátette, tavaly mennyire bosszantotta amikor a brüsszeli politikusok csak lassan reagáltak a menekültválságra.

Megjegyezte, hogy általánosságban az unió egyre szorosabb integrációjáénak a híve, de úgy látja, az egyre növekvő demagógia és euroszkepticizmus miatt ennek most nincs itt az ideje.

HOZZÁSZÓLÁSOK