Ezt még Orbán sem tette meg

Magasabb szintre emelte a rezsicsökkentést Robert Fico szlovák kormányfő azzal, hogy kormánya visszamenőleges hatállyal fogja csökkenteni a januári gáz- és áramszámlákat.
Barabás Júlia, 2017. január 25. szerda, 16:24
Fotó: Reuters

Robert Fico kedden ismét arra szólította fel az embereket, hogy tépjék szét a januári villany- és gázszámláikat, mivel azok túlzott összeget tartalmaznak - írta a pozsonyi Új Szó. A kormányfő szerint az Árszabályozási Hivatal szerdán új határozatban szabja meg az árakat január 1-ig visszamenőleg.

Az új árak megegyeznek majd a 2016-os költségekkel. Fico igyekezett eloszlatni a számlákkal kapcsolatban az utóbbi napokban kialakult zavaros kommunikációt. A miniszterelnök ugyan már egy hete kijelentette, hogy a díjakat nem kell befizeti, a szolgáltatók szerint viszont a számlák érvényesek, és aki nem fizeti be a cechet, attól be fogják hajtani a rajta szereplő összeget.

A kormánypárt, a baloldali Smer kommunikációja is kaotikus volt: vasárnap Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes azt tanácsolta, hogy a számlákat ne tépjék szét, de ne is fizessék be. Fico szerint a kormány kész törvényt is módosítani, ha a hivatal nem változtat az árszabályozáson. A miniszterelnök szerint az energiaárakban nem lehetnek akkora kilengések, mint amekkorát a hivatal januártól érvényes szabályozása lehetővé tett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.01.26 07:19

Szlovákia tényleg jobban teljesít!
Fico nem csinál évértékelőt.
Fico nem bässza tele az országát hazugságkampánnyal, hogy jobban teljesítenek, mert az látszik, és nem kell belehazudni az emberekbe.
Szlovákia jobban teljesít, és ezt nem kell hipnotizálni a lakosságba, mert látszódik.
Fico nem hazugságokra költi a milliárdokat, hanem az országra, és hagyja élni a népét.
Fico nem küld leveleket, hogy megmagyarázza a kamu sikereket. Orbán takarodj!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html