Januárban az euróövezetben 0,6 százalékkal, az EU-ban pedig 0,5 százalékkal esett vissza az ipari termelés havi bázison. Havi összevetésben februárban Hollandiában és Szlovéniában emelkedett a legnagyobb mértékben az ipari termelés, egyaránt 3,4 százalékkal. A Csehországban 1,6 százalékos, Portugáliában 1,3 százalékos volt a növekedés. A legnagyobb csökkenést Észtországban és Máltán regisztrálták, egyaránt 3,9 százalékosat, Litvániában 3,7 százalékosat, Dániában pedig 3,0 százalékosat.

Az egy évvel korábbihoz képest az euróövezetben 3,1 százalékkal, az EU-ban pedig 2,5 százalékkal csökkent az ipari termelés februárban.

Éves összevetésben februárban a legnagyobb csökkenést Finnországban regisztrálták, 7,5 százalékosat, Spanyolországban 6,5 százalékosat, Görögországban 3,9 százalékosat és Olaszországban 3,8 százalékosat. A legnagyobb növekedés Romániában volt, 6,5 százalék, Bulgáriában 5,1 százalék és Szlovéniában 3,3 százalék.

Magyarországon az Eurostat adatai szerint januárban az előző havihoz képest 2,8 százalékkal emelkedett, 2012 januárjához képest pedig 1,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.